sâmbătă, 21 iunie 2008

temptations...


Timpul, cea mai lunga distanta dintre doua locuri, acea entitate care odata ce a trecut nu mai poate fi intoarsa. Traim intr-o lume care poarta masca, care se ascunde in spatele principiului de libertate, o sustine verbal, dar nu o acorda. Suntem niste marionete, facem ceea ce marile puteri, la randul lor doar oameni, dicteaza. Nu avem nici un scop, iar la primul hop societatea ii infunda pe cei slabi.
Ne numim sistem democratic, tari in care drepturile oamenilor sunt o prioritate, dar nu suntem, este ceea ce vrem sa fim, dar nu suntem lasati. Odata ajunsi la putere, uiti ce promiteai la vremea in care erai la mana plebei,; odata dobandita puterea te corupe, te influenteaza negativ, si sunt putini cei care ii rezista tentatiei.
Poate insasi natura umana nu ne lasa sa fim altfel, suntem lacomi, avari, egoisti, preferam sa ne fie noua insine bine inaintea celorlalti. Inca de la inceputurile omenirii s-a calcat in strachini, am vrut ceva ce ne era interzis; cand aveam totul am vrut singurul lucru pe care nu-l puteam avea.
Libertate? Notiunea aceasta nu a cunoscut niciodata adevaratul sens, nici in trecut si nici in present.

Niciun comentariu: